Szarlotka Z Cukrem
Przepis na szarlotkę z cukrem jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i zdecydowanie jest super wegańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, skracanie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasteczka z cukrem dyniowym z maślanym kremem karmelowym, Wanilia I Cynamon-Kissed Apple Latkes, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. W średniej misce, wymieszać 2 szklanki mąki i 1 łyżeczka soli.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Ciasto podzielić na pół; każdą połowę uformować w spłaszczone okrągłe na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć spłaszczone rund ciasta w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż twarde i zimne, ale giętkie.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, zawinąć 1 rundę ciasta w okrąg o 2 cale większy niż odwrócony 9-calowy szklany talerz ciasta, używając mąki do ciasta. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
W dużej misce, wymieszać 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki mąki, cynamon, gałka muszkatołowa i szczypta soli. Wymieszać z jabłkami. Łyżka do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Masło pokroić na małe kawałki; posypać jabłkami. Trim zwisająca krawędź ciasta dolnego 1/2 cala od krawędzi płyty.
Drugą rundę ciasta rozwałkować. Złożyć ciasto na cztery części i pokroić szczeliny, aby para mogła uciec; umieścić nad nadzieniem i rozwinąć. Trim zwisająca krawędź górnego ciasta 1 cal od krawędzi płyty. Złóż i zwiń górną krawędź pod dolną krawędzią, naciskając na obręcz, aby uszczelnić; flet.
Wierzchnią skórkę posmarować 1 łyżką wody; posypać 1 łyżką cukru.
Krawędź przykryć 2-do 3-calowym paskiem folii, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu; usuń folię podczas ostatnich 15 minut pieczenia.
Piec 40 do 50 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i sok zaczyna bańki przez szczeliny w skorupie. Schłodzić na stojaku chłodzącym co najmniej 2 godziny.