Szarlotka Panny Hattie
Need a deser wegetariański? Szarlotka Panny Hattie może być świetnym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka unbaked Pie strups, gałka muszkatołowa, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj William Tell ' s Never-Miss Apple Cake, Hot Chicken Hattie B, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C.)
Jabłka rozdrobnić do dużej miski. Wymieszać z cukrem, cynamonem, goździkami i gałką muszkatołową.
Dobrze wymieszać i umieścić w dolnej skorupie. Na wierzch polać 3 łyżkami masła.
Na desce do krojenia umieść rozwałkowane (lub zapakowane) ciasto. Foremką do ciastek z liści lub jabłek wycinaj kształty ze skórki ciasta. Umieść wycięcia na całej górze ciasta, pozostawiając małe przestrzenie między wycięciami dla otworów odpowietrzających.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Wyjąć ciasto z piekarnika i posmarować 3 łyżkami roztopionego masła. Powrót do piekarnika i piec dodatkowe 15 minut, lub do złotego koloru.
Umieść kawałek folii aluminiowej pod patelnią w przypadku, gdy się zagotuje.