Szarlotka Crescents
Szarlotka Crescents to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 182 kalorii, 1G białka, oraz 10g tłuszczu. Za 63 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 129 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką przyprawę do szarlotki, jabłko babci Smitha, bułeczki z półksiężyca i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę polubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Szarlotka Crescents, Półksiężyce Z Szarlotki Migdałowej, oraz Jabłko Orzech Półksiężyce.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Odłóż na bok.
W małej misce wrzuć plasterki jabłka do roztopionego masła; odstawić. Oddziel ciasto na 8 trójkątów.
W małej misce wymieszaj brązowy cukier i przyprawę do szarlotki. Podziel mieszaninę równomiernie między Trójkąty. Ułóż każdy trójkąt plasterkiem jabłka. Zaczynając od dłuższego boku każdego trójkąta, owinąć ciasto wokół jabłka.
Umieść na arkuszu ciasteczek.
Posmaruj pozostałym masłem.
Piecz 10 do 12 minut lub do momentu, gdy półksiężyce będą ciemnobrązowe, a jabłka zmiękną. Ostudzić 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Szarlotka w menu? Spróbuj połączyć się z Prosecco, Moscato d ' Asti i Late Harvest Riesling. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Możesz spróbować Taittinger Brut La Francaise (Magnum). Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 160 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise (Magnum)
Ten szampan jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.