Szalotka tatins z kozim serem

Szalotka tatins z kozim serem
Szalotka tatins z kozim serem wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 602 kalorie, 8G białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkowy pomidor, złoty cukier, kłodę koziego sera i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tosty Z Kozim Serem I Szalotką, Szalotka tarte tatin z kozim serem, oraz Karmelizowana szalotka i puree z koziego sera.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 90C / konwencjonalny 110C / Gaz . Pomidory śliwkowe przekrój wzdłuż o połowę i umieść, pokrojone bokiem do góry, w małej płytkiej puszce do pieczenia. Posypać 2-3 łyżki oleju, następnie rozsypać liśćmi tymianku i odrobiną przypraw. Piecz przez około 45 minut, aż pomidory trochę zmiękną, ale nadal zachowują dobrą formę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wyjąć i ostudzić, łyżką na niektóre z pieczonych soków.
3
Podczas gdy pomidory są smażone, blanszować szalotki we wrzącej wodzie przez pół minuty lub tak, a następnie odcedzić i ostudzić pod zimną bieżącą wodą. Obrać skórki i przyciąć końce korzenia. Również odkleić wszelkie twarde skórki wewnętrzne i wyciąć wszelkie większe szalotki na pół tak, że wszystkie są mniej więcej tego samego rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Na dużej patelni rozgrzać wszystko z wyjątkiem 1 łyżki pozostałego oleju i wrzucić szalotki, mieszając, aby pokryć olejem. Smażyć na średnim ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, gdy staną się miękkie i zaczną obracać się w połowie złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać rozmaryn, doprawić i gotować przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
7
Na mniejszą patelnię posypać cukrem i 2 łyżkami wody i odstawić na około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Umieść patelnię na małym ogniu, wstrząsając od czasu do czasu, aby wymieszać roztopiony cukier i delikatnie mieszając. Gdy cały cukier się rozpuści, podgrzej ogień i gotuj do mid-golden brown.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Zdjąć z ognia i wymieszać najpierw masło, a następnie ocet. Uważaj, ponieważ może to trochę wypluć, powinieneś zostawić z ładnym syropem. Wrzucić szalotki i pomidory i lekko wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
10
Teraz postaw osiem 150 ml ramekinów na metalowej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Szalotki i pomidory odsączyć w durszlaku, oszczędzając syrop, następnie podzielić je między ramekiny i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Ciasto pokroić na 4 podłużne kawałki na lekko posypanej mąką desce.
13
Rozwałkować każdą z nich bardzo cienko, a następnie wyciąć z każdego kawałka dwa krążki o średnicy 9-10 cm (krążki powinny być o 1 cm większe niż średnica ramekinów). Podnieś każdy kawałek i delikatnie naciśnij krawędzie między opuszkami palców, aby ciasto było cieńsze. Nie kłuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Ułóż krążek ciasta na górze każdego ramekina, a następnie włóż krawędzie ciasta do środka, między pomidorami i szalotką a bokami naczyń, używając uchwytu łyżeczki do pomocy. Naciśnij lekko. (Tarty można teraz schłodzić do 24 godzin, aż będą gotowe do pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Piec przez około 18-20 minut, aż blaty ciasta będą chrupiące i średnio brązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
17
Wyjąć i ostudzić przez 5 minut(w przeciwnym razie cukier będzie bardzo gorący). W międzyczasie delikatnie podgrzej zarezerwowany Syrop z pomidorów i szalotki z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
18
Krawędzie ciasta poluzować małym nożem i ostrożnie ułożyć każdy ramekin na małym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
19
Kozi ser pokroić na 8 cienkich plasterków (odrzucając końce Skórki), zanurzając nóż w filiżance gorącej wody między każdym plasterkiem. Kładziemy po jednym kawałku na każdą tatin, skropić ciepłym syropem i udekorować odrobiną liści bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Ser KoziSer Kozi
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
20
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn