Szafranowy rosół z kurczaka z kulkami Macy szpinakowej

Szafranowy rosół z kurczaka z kulkami Macy szpinakowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak, pieprz, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szafranowe Kulki Macy, Maca Ball zupa z klopsikami z kurczaka i bulionem z kurczaka domowej roboty, oraz Rosół z kulkami Macy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki zagotować w bardzo dużym garnku. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu 2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Odcedzić bulion do innego garnka. Łyżka 1/4 szklanki tłuszczu z góry bulionu i umieścić w średniej misce; dodać 1/4 szklanki bulionu. Chłodna mieszanka tłuszczu i rezerwy na kulki Macy.
Usuń tyle mięsa ze skrzydełek kurczaka, aby zmierzyć 1 Hojny kubek. Drobno mielony kurczak; rezerwa na kulki Macy. Schłodzić pozostały bulion, aż będzie gotowy do użycia. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.)
Ubij jajka, sól i pieprz do mieszanki tłuszczu z kurczaka.
Wymieszać z macą, następnie szpinakiem i zarezerwowanym mielonym kurczakiem. Przykryć i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godziny i do 1 dnia.
Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia. Używając mokrych rąk i około 2 łyżek na każdą, uformuj mieszankę Macy na 16 kulek; wrzuć do wrzącej wody. Zmniejszyć ogień do niskiej, garnek przykryć, i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 45 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść kulki Macy do naczynia 13x9x2-cala. (Można zrobić 1 dzień wcześniej; chill.)
Odtłuścić tłuszcz z wierzchu bulionu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać gotowane kulki Macy; dusić do ogrzania przez, o 10 protokół. Bulion z kadzi i 2 kulki Macy do każdej z 8 misek i podawać.