Szafranowe Risotto z krewetkami i pistacjami
Przepis Szafran Risotto z krewetkami i pistacjami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.42 za porcję. To danie główne ma 767 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 83 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pistacji, oliwy z oliwek, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj szafranowe risotto z krewetkami i pistacjami, Risotto z szafranem i krewetkami, oraz Małże, małże i krewetki z szafranowym Risotto i zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczak rozgrzać w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu. Kiedy zaczyna bąbelkować, zmniejszyć ciepło, aby utrzymać gołe gotować na wolnym ogniu.
Przełożyć 1/2 szklanki wywaru do małej miski i wymieszać z nitkami szafranu. Odstawić.
Ustaw patelnię na średnim ogniu i dodaj łuskane pistacje. Tosty krótko, aż ciepłe, 15 do 30 sekund (obserwuj je uważnie, ponieważ mogą się palić).
Wyjąć pistacje i odstawić. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, z grubsza posiekać.
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i sól. Gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aż kawałki cebuli będą miękkie, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodaj ryż i gotuj, często mieszając, aż każdy kawałek zmieni się z przezroczystego w mleczno-biały.
Dodaj wino. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ryż wchłonie większość płynu. Za pomocą chochli przenieś 1 filiżankę wywaru do garnka. Mieszać od czasu do czasu, aż większość płynu zostanie wchłonięta. Powtórz proces, aż do dodania pięciu filiżanek. Następnie wlać bulion szafranowy i dobrze wymieszać, aż zostanie on w większości wchłonięty. Jeśli ryż jest delikatny, ale nadal z lekkim kęsem w środku, gotowe. Jeśli ma więcej crunch, zachować dodając dodatkowe 1/2 szklanki bulionu, aż ryż jest gotowy. Risotto powinno być pikantne, nie zbyt zbite, więc dodaj dodatkowy bulion, jeśli chcesz go przerzedzić po zakończeniu ryżu.
Wymieszaj krewetki, masło, pół parmezanu i pół pistacji. Przykryj garnek i wyłącz ogrzewanie.
Niech odpocznie, aż ciepło resztkowe całkowicie gotuje krewetki, 2 do 3 protokół. Doprawić kilkoma pęknięciami czarnego pieprzu i, w razie potrzeby, więcej soli. Rozrzedzić, aż risotto będzie wystarczająco pikantne, aby uformować płaską warstwę na talerzu bez zbrylania się.
Podawać w gorących miseczkach lub talerzach z dodatkową posypką sera i pistacji.