Szafran Pilaf
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Szafran pilaw może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bulionu z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, sól, ciepła woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, Szafran Pilaf, oraz Pilaw Ryżowy Szafranowy.
Instrukcje
Połącz ciepłą wodę i szafran.
Ryż dobrze opłukać; odcedzić.
Połączyć ryż i 2 szklanki zimnej wody w misce, i odstawić 30 minut do 2 godzin.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać goździki i liście laurowe; gotować 1 1/2 minuty, od czasu do czasu mieszając (należy uważać, aby nie spalić liści laurowych). Wymieszać mieszaninę szafranu, ryż, bulion, rodzynki i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować 5 protokół.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut. Puch z widelcem. Wyrzucić goździki i liście laurowe; posypać migdałami.