Szachowe ciasto z Czerniejącą salsą ananasową i sosem karmelowym

Szachowe ciasto z Czerniejącą salsą ananasową i sosem karmelowym
Przepis na zapiekankę z Czerniejącym ananasem Salsan i sosem karmelowym jest gotowy w około 1 godzinę i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników Południowej żywności. Jedna porcja zawiera 971 kalorii, 11g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,67 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz skórkę z limonki, ekstrakt z wanilii, ananasa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czarny kurczak z salsą ananasową, Czarny łosoś z ananasem Salsan i ryżem kokosowym, oraz Angus Barn Chocolate Chess Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj mąkę, cukier i sól w dużej misce (lub pulsuj w robocie kuchennym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać masło i skrócić i miksować opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsem), aż mieszanina przypomina grubą potrawę z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Skropić 4 łyżki wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Wycisnąć małą garść: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodać więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając (lub pulsując) aż do włączenia. (Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
5
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i uformować w kulkę, a następnie spłaszczyć na 5-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na dużym ogniu, aż się połyska. Ananasa usmażyć w 2 partiach, obracając raz, aż do dobrego poczernienia, około 6 minut na partię, dodając pozostałą łyżkę oleju między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do ręczników papierowych, aby osuszyć i ostudzić krótko, a następnie pokroić ananasa na kawałki 1/4 cala, odrzucając rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
W średniej misce wymieszać skórkę z limonki, sok z limonki, rum i brązowy cukier. Wmieszać ananasa i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
AnanasAnanas
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 10-calowej ciężkiej patelni, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy cukru z boku patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Gotować, bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż ciemny bursztyn, 7 do 8 minut. Ostudzić 2 minuty, następnie ubić na maśle, śmietanie i jogurcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JogurtJogurt
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Przełożyć do miski i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 11-calową okrągłą (o grubości około 1/8 cala), a następnie włóż do patelni. Trim nadmiar ciasta równo z obręczy, a następnie naciśnij bok, aby ciasto się nieco powyżej obręczy. Lekko nakłuć dno widelcem, a następnie schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma TartaForma Tarta
3
Linia tarta powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Piec na blasze do pieczenia, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blado złoty, o 15 protokół. Ostrożnie wyjąć folię i ciężarki i nadal piec do bladego złota na całym, około 25 minut więcej, luźno pokrywając brzegi folią, jeśli są zbyt ciemne. Ostudzić skorupę na patelni 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Forma TartaForma Tarta
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce ubić jajka, żółtka i cukier, a następnie ubić pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przenieś nadzienie do skorupy tarty i piec, aż lekka skorupa uformuje się na górze, a wypełnienie jest ustawione 3 cale od krawędzi, ale środek jest nadal chwiejny, 45 do 50 minut (wypełnienie będzie lekko dmuchane i będzie nadal ustawiane, gdy ostygnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej, posypane salsą ananasową i skropione sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
AnanasAnanas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
5
Uwagi kucharzy: ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić. Salsę ananasową i sos karmelowy można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić osobno. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. Chess pie można piec 8 godzin wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
AnanasAnanas
CiastoCiasto
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidobrze wstrząśnięta maślankadobrze wstrząśnięta maślanka3(zima)Opcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazyliaOpcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazylia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ciemny rumciemny rum2largesżółtka jajżółtka jaj3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania3(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiintensywny krem w temperaturze pokojowejintensywny krem w temperaturze pokojowej4(zima)woda lodowawoda lodowa12(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3(zima)pakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starta skórka z limonkistarta skórka z limonki1(może być lub przeglądać)Starta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa1ananas (najlepiej oznaczony jako ananas (najlepiej oznaczony jako "ekstra słodki"), obrany i pokrojony w poprzek na grube 1/2 cala okrągłe2(zima)zwykły jogurt po grecku w temperaturze pokojowejzwykły jogurt po grecku w temperaturze pokojowej1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(zima)masło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone3(zima)masło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione4(zima)masło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałkimasło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałki2(może być lub przeglądać)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii3(zima)olej z orzeszków ziemnych lub roślinny, podzielonyolej z orzeszków ziemnych lub roślinny, podzielony2(zima)skracanie warzyw na zimno (beztłuszczowe)skracanie warzyw na zimno (beztłuszczowe)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej4largescałe duże jajacałe duże jaja

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett
Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett
Pyszny i doskonale zbalansowany Riesling ze wspaniałymi aromatami złotych pysznych jabłek. Rozciągnięte napięte, ale ani surowe, ani chude. Ideał Rieslinga.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn