Syllabub z rozmarynem-szkliwione figi
Jeśli 1,59 zł za porcję spada w Twoim budżecie, Syllabub z rozmarynem szkliwione figi może być doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 361 kalorii, 2G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Jeśli masz Amontillado sherry, śmietana, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 31 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fettuccine z figami, rozmarynem i boczkiem, Jajko Fettuccine Z Figami, Rozmarynem I Pancettą, oraz Rozmaryn pełnoziarnisty farsz z figami i orzechami laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób syllabub: Umieść wszystkie składniki syllabub z wyjątkiem śmietany w dużej misce i ubijaj, aż cukier się rozpuści, około minuty.
Odstawić do lodówki, około 1 godziny.
Podgrzać cukier i 1/4 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj rozmaryn i sól, mieszaj przez około 30 sekund, aby rozpuścić sól i rozmaryn, i wyłącz ogień. Przykryć i ostudzić do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Wsypać figi do małej miseczki, zalać 2-3 łyżkami syropu rozmarynowego i delikatnie wymieszać. (Jeśli figi są mniej Dojrzałe, pozostaw je w syropie na 30 minut, aby osłodzić.) Zachowaj pozostały syrop do innego użycia, np. słodzącej lemoniady.
Usuń skórkę cytryny z mieszanki winnej.
Wlać śmietanę do wina i ubijać ręcznie, aż krem będzie gęsty i utrzyma swój kształt, około 2 minut. Podziel syllabub na cztery kieliszki do wina lub kubki do lodów i łyżka rozmarynu szkliwione figi na każdej porcji.