Sweet Potato Creme Brulee

Sweet Potato Creme Brulee
Przepis Sweet Potato Creme Brulee jest gotowy w około 4 godziny i 25 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 5G białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.34 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, ekstrakt z wanilii, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Crème Brûlée Ze Słodkich Ziemniaków, Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, oraz Słodka Kukurydza Creme Brulee.

Instrukcje

1
Bataty gotujemy do miękkości i odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2
Dodaj melasę, miód, wanilię, brązowy cukier, gałkę muszkatołową i cynamon. Rozgnieść ręcznie, a następnie ubić do gładkości elektrycznym trzepaczem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
4
Wlać śmietanę do rondla i dodać nasiona wanilii i strąki. Na średnim małym ogniu powoli doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia, przykryć patelnię i odstawić na co najmniej 15 minut, aby umożliwić zaparzenia smaków. W dużej misce ubij żółtka i stopniowo dodawaj 1/2 szklanki ubijania cukru, aż zobaczysz zmianę koloru. Po 15 minutach usuń strąki wanilii z mieszaniny kremu. Następnie powoli włącz mieszankę kremu do mieszaniny żółtka jaja po trochu, stale ubijając, gdy idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Lekko nasmarować 6 do 8 (4 lub 6 uncji) ramekin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Dodać nawet ilości mieszaniny słodkich ziemniaków do ramekins. Następnie napełnić ramekiny każdy 3/4 pełną mieszaniną kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Napełnione ramekiny umieść na patelni i przygotuj bain marie, dodając gorącą wodę do patelni, tak aby poziom wody był w połowie strony ramekinów. Należy uważać, aby nie rozpryskiwać wody do ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piec w piekarniku przez 40 do 45 minut, pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. (Możesz to zrobić z wyprzedzeniem, jeśli chcesz.) Tuż przed podaniem wyjąć z lodówki i pozostawić do rozgrzania. Następnie podzielić pozostałą 1/2 szklanki cukru pomiędzy ramekiny posypując trochę na powierzchni każdej filiżanki. Za pomocą palnika roztopić cukier, tworząc chrupiącą "skorupę" cukru na wierzchu każdego z nich. Ten krem można podawać z owocami sezonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn