Sweet potato & pea curry
Sweet potato & Pea curry to indyjski przepis, który służy 4. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 51 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jeśli masz pastę curry ze słoika, słodkie ziemniaki, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pean And Potato Curry, Pea & new potato curry, oraz Curry z ziemniaków i grochu.
Instrukcje
Pastę curry rozgrzać na dużej patelni i wymieszać z cebulą. Przykryć i gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną.
Dodać ziemniaki, bulion i mleko kokosowe do patelni i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ogień i gotuj curry na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Dodać groszek, doprowadzić do wrzenia i dusić jeszcze 2 min. Przyprawić do smaku i łyżką curry do miseczek. Rozrzuć kolendrę, zanim się schowasz.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)]()
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.