Swanson® steki zapiekane z sosem pieczarkowym
Swanson® smażone steki z sosem grzybowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka bulionu wołowego, grzyby, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Steki z sosem pieczarkowym, oraz Steki hamburgerowe z sosem pieczarkowym.
Instrukcje
Doprawić steki według życzenia. Gotować steki w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu do pożądanej doneness.
Usuń steki z patelni. Nie wylać tłuszczu.
Rozgrzać masło na patelni.
Dodać grzyby i gotować, aż będą miękkie. Wymieszać z mąką i gotować przez 1 minutę. Stopniowo mieszać w magazynie. Gotować i mieszać, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje.
Sos pieczarkowy podawać ze stekami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.