Suszone figi i morele w waniliowym syropie winnym
Jeśli $4.2 za porcję spada w budżecie, suszone figi i morele w waniliowym syropie winnym mogą być znakomite bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 418 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka fasoli waniliowej, cukru, moreli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Suszone figi i morele w waniliowym syropie winnym, Dojrzałe figi w syropie z czerwonego wina, oraz Suszone figi w czerwonym winie.
Instrukcje
Połączyć Wino i cukier w dużym rondlu.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do syropu.
Dodać figi i laski cynamonu. Gotować, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 20 minut: dodać morele i gotować, aż owoce będą plugawe i miękkie, o 25 minut więcej.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś owoce, laski cynamonu i fasolę wanilii do odpornej na ciepło miski. Gotuj syrop winny, odsłonięty, aż zmniejszy się do około 2 szklanek.
Syrop polać figami i wymieszać.
Przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, około 4 godzin. Jedz gładko lub z łyżką crme frache, jogurtem lub fromage blanc na wierzchu.
W razie potrzeby udekoruj migdałami.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;