Sushi warzywne to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 20. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz serce sałaty rzymskiej, cebulę, marynowany imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Deconstructed Vegetable Sushi Bowl, Sushi Warzywne Z Brązowym Ryżem, oraz Roladki Warzywne W Stylu Sushi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
2
Połącz ryż i 3 1/4 szklanki wody w kuchence do gotowania ryżu i gotuj zgodnie z instrukcjami producenta. Kuchenka ryż jest najlepszym sposobem, aby uzyskać doskonały lepki-twardy ryż, ale jeśli nie masz, po prostu użyć rondel. Złóż ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kuchenka Do Ryżu
Biały Jęczmień Perłowy
3
Ocet, cukier i 1 łyżeczkę soli wymieszać w rondlu na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
4
Przełożyć ugotowany ryż do dużej drewnianej miski (tradycyjnie drewnianej wanny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Skrop ćwierć mieszaniny octu nad drewnianą łyżką lub łopatką na ryż. Złóż ryż delikatnie łyżką, aby go ostygł i rozbij grudki; uważaj, aby nie rozbić ziaren. Złóż pozostałą mieszaninę octu i niech ryż siedzieć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Rozłóż ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Groszek Goya®
7
Przykryj bambusową matę do sushi folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Umieść pół arkusza nori szorstką stroną do góry na macie. Zwilż ręce i zgarnij garść ryżu, nieco większego niż cytryna,na nori. Naciśnij ryż, aby równomiernie rozprowadzić go na krawędziach nori, zwilżając palce, gdy idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nori
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Groszek Goya®
9
Posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
10
Przygotować warzywa. Ogórek obrać i pokroić w zapałki. (Morimoto tnie cały ogórek na cienki papier, a następnie szybko kroi go w paski-ale ma trochę praktyki.) Cienko pokroić awokado, pomidora i czerwoną cebulę; obrać twarde końce szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Gałązki Kopru Włoskiego
1 Suszony Pieprz Arbol
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
11
Dodaj nadzienie. Ostrożnie odwróć nori tak, aby był on ryżowy w dół na macie z krótkim końcem skierowanym do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nori
Groszek Goya®
12
Rozłóż trochę pasty wasabi w linii około jednej trzeciej drogi w górę nori-jest pikantny, więc używaj go oszczędnie. Ułóż po kilka kawałków sałaty, ogórka, awokado, pomidora i cebuli w ciasnym stosie w dolnej trzeciej części arkusza. To jest OK, jeśli warzywa powiesić na krawędziach nori.
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.