Surf And Turf: wieprzowina i krewetki z czosnkiem (Cerdo y Gambas al Ajillo)
Surf And Turf: wieprzowina i krewetki z czosnkiem (Cerdo y Gambas al Ajillo) jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 635 kalorii, 48g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka czosnku w proszku, miód, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Gambas Al Ajillo (krewetka czosnkowa), Gambas al Ajillo / Krewetka czosnkowa, oraz Gambas al Ajillo (krewetki z czosnkiem).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Polędwicę wieprzową natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. W dużej patelni z uchwytami piekarnika, rozgrzać olej z pestek winogron na średnim ogniu i przesmażyć schab ze wszystkich stron. Przykryć folią i piec w piekarniku do przetargu widelca, o 35 do 45 minut do 1 godziny. W ciągu 30 minut usuniesz folię i posmarujesz trochę sosu z miodu mango na wieprzowinie.
Doprowadzić 5 szklanek wody do wrzenia w rondlu z pokrywką.
Dodać ryż, masło i sól. Powrót do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i niech gotować przez 20 minut bez zdejmowania pokrywki.
Po umieszczeniu schabu w piekarniku rozpoczynamy SOS miodowy z mango. W rondlu, rozgrzać olej z pestek winogron na średnim ogniu i saute szalotka aż półprzezroczyste, o 2 protokół.
Wymieszać jalapeno i octu i gotować przez około 1 minutę.
Dodać bulion z kurczaka i sok z mango, doprowadzić do wrzenia. Pozostawić do zmniejszenia o 2/3, około 10 minut. Wymieszać miód i pozostawić do zgęstnienia, o 2 protokół. Rezerwa około 1/2 szklanki sosu w małej misce, przykryć i ogrzać, zanurzając się w większym pojemniku z gorącą wodą.
Odsłoń wieprzowinę i posmaruj część glazury z mango na wieprzowinie i pozwól karmelizować na powierzchni mięsa w piekarniku.
Wyjąć ryż z ognia i odstawić przykryte na minutę.
Podgrzać fasolę na średnim ogniu i ogrzać.
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i pozwól odpocząć.
Złożyć fasolę do ryżu, przykryć i niech odpoczną.
Dla krewetek, rozgrzać olej z pestek winogron na średnim ogniu na patelni i dodać masło do stopienia.
Dodaj czosnek i saute przez kilka minut, uważając, aby go nie spalić.
Dodaj krewetki i gotować, aż tylko różowy i nieprzezroczyste i usunąć z ognia. (Nie przegotować krewetki.)
Pokroić wieprzowinę. Łyżka trochę ryżu i fasoli do środka talerza. Ułóż plasterki pokrojonej wieprzowiny na wierzchu i ułóż około 4 krewetki wokół.
Mżawka z sosem reserved mango.