Super Flatbread Wraps
Super Flatbread Wraps to chleb, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 354 kalorii, 31g białka, oraz 10g tłuszczu. Za 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 121 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga oliwy z oliwek, oliwek, sera feta i pieprzu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 89%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak HUMMUS I SMAŻONE PODPŁOMYKI WARZYWNE, HUMMUS I SMAŻONE PODPŁOMYKI WARZYWNE, oraz Grillowane okłady z kurczaka z cytryną i Złote wieczorne niebo.
Instrukcje
W małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj olej, sól, mąkę pełnoziarnistą i 3/4 szklanki mąki uniwersalnej; ubijaj na średnich obrotach przez 3 minuty. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać jędrne ciasto.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 45 minut.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na cztery porcje.
Rzuć każdy na 8 cali. koło.
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodaj porcję ciasta. Gotuj przez 30-60 sekund lub do momentu, aż na wierzchu utworzą się bąbelki. Odwróć i gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa.
Usuń i utrzymuj ciepło. Powtórz z pozostałym ciastem, dodając w razie potrzeby spray do gotowania.
Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy.
Posyp stek solą i pieprzem. Grill, pod przykryciem, na średnim ogniu lub podsmaż 4 cale. od ognia przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem steku cienko w poprzek ziarna.
Podawać na ciepłych podpłomykach z sałatą, oliwkami i serem.