Summery Fettuccine Alfredo
Przepis letni Fettuccine Alfredo może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście bazylii, pełnotłusty ser ricotta, ser pecorino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Summery Fettuccine Alfredo, Fettuccine Alfredo, oraz Fettuccine Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować fettuccine aż al dente. Rezerwy 3/4 szklanki wody do gotowania makaronu i dobrze odsączyć fettuccine.
Dodać ricottę i 1/2 szklanki pecorino do garnka wraz z zarezerwowanym makaronu gotowania wody; mieszać do gładkiej.
Dodać fettuccine i bazylii, doprawić solą i pieprzem i wrzucić.
Podawać w miseczkach, przekazując dodatkowe starte pecorino przy stole.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.