Sum Jambalaya

Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz jedzenia Cajun. Spróbuj zrobić Sum Jambalayan w domu. Ten przepis zawiera 4 porcje z 372 kalorii, 23G białka, oraz 15g tłuszczu każdy. Za 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ząbków czosnku, pomidorów w puszkach, zielonej cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 60%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy to New Orleans Mulate ' s Catfish Jambalaya, Cajun Jambalaya z sumem, przegrzebkami i krewetkami, oraz Sum Delta.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę, seler i zieloną paprykę na maśle do miękkości, około 10 minut.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj pomidory, pieczarki, cayenne i sól; doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryby łatwo się łuszczą widelcem, około 10 minut.
Podawać z gorącym ryżem i w razie potrzeby udekorować pokrojoną zieloną cebulką.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino
Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to świetny wybór na Jambalaya. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Jednym z win, które można spróbować, jest Prost Rheinhessen Dry Riesling. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Prost Rheinhessen Dry Riesling]()
Prost Rheinhessen Dry Riesling
Intensywne aromaty zielonego jabłka, brzoskwini i moreli. Usta wypełniająco ostre i eleganckie z orzeźwiającą mineralnością i trwałym suchym wykończeniem.Doskonałe z grillowaną wieprzowiną, łososiem i białą rybą.