Sugo wieprzowe ze Strozzapreti
Sugo wieprzowe ze Strozzapreti może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 44g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,47 zł za porcję. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pomidorów, kostek marchwi, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sugo Wieprzowe Ze Strozzapreti, Strozzapreti z kiełbasą wieprzową, ogoloną brukselką i szałwią, oraz Pappardelle z Sugo wieprzowym i orzechami laskowymi.
Instrukcje
Obficie sól i pieprz wieprzowinę.
Podgrzej ciężki garnek wystarczająco duży, aby zmieścić wieprzowinę na średnim ogniu.
Dodać olej, a następnie dodać wieprzowinę. Smażyć na złoty kolor, obracając na złoty kolor ze wszystkich stron. Rumiane kawałki stanowią fundament dla naszego sugo.
Przełożyć wieprzowinę na talerz, odcedzić wszystko oprócz 1 łyżki oleju, następnie dodać czosnek, cebulę i marchew.
Podsmażyć warzywa, aż zaczną brązowieć. To je słodzi i dodaje kolejną warstwę smaku na wierzchu rumiane wieprzowiny.
Dodać czerwone Wino i doprowadzić do wrzenia. Chcesz zeskrobać wszystkie rumiane kawałki z dna patelni i spalić alkohol w winie.
Dodaj pomidory, liść laurowy i tymianek do garnka wraz z wieprzowiną. Upewnij się, że wieprzowina jest w większości zanurzona, a następnie przykryj luźno pokrywką (pozostaw pokrywkę uchyloną). Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny lub aż można łatwo wbić widelec do wieprzowiny. Będziesz chciał odwrócić wieprzowinę kilka razy, jeśli nie jest całkowicie pokryta sosem. Gdy wieprzowina będzie miękka, wyjmij ją z garnka i użyj widelca do rozdrobnienia mięsa. Użyj łyżki, aby odciągnąć nadmiar tłuszczu (trochę jest w porządku ,ale nie chcesz, aby na wierzchu wyciekł olej).
Dodać wieprzowinę z powrotem do sosu, który powinien być teraz dość gęsty. Jeśli jest wodnisty, podgrzej trochę ciepło i zmniejsz je, aż będzie ładne i gęste. Gotować strozzapreti tylko w krótkim czasie określonym na opakowaniu.
Odcedzić i dodać do sugo. Podgrzać i gotować przez kilka minut, aż strozzapreti jest al dente i sos łatwo pokrywa każdy kawałek makaronu.
Podawać z tartym Parmigiano-Reggiano.