Suflety Czekoladowe
Suflety czekoladowe wymagają ok. 42 minuty od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 12g białka, oraz 32G tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako deser. 82 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka cukru granulowanego, lody waniliowe, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Suflety Czekoladowe, Suflety Czekoladowe, oraz Suflety Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masło 6 ramekins lub 1 duży suflet danie i płaszcz z cukru granulowanego, stukając bok ramekins do góry nogami, aby usunąć nadmiar cukru.
Czekoladę i masło rozgrzać w szklanej misce nad gotującą się wodą w podwójnym kotle, aż do wymieszania, od czasu do czasu mieszając. Po wymieszaniu wyjąć miskę z podwójnego kotła.
Za pomocą miksera ręcznego ubijamy białka ze szczyptą soli w misce do miksowania, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodawać stopniowo 1/3 szklanki granulowanego cukru, ubijając stale, aż utworzą się sztywne szczyty. W małej misce ubijamy żółtka, aż będą nieco jaśniejsze.
Do roztopionej masy czekoladowej dodajemy żółtka ubijane, następnie składamy białka.
Łyżką lub wymieszać mieszaninę czekolady z przygotowanymi ramekinami i ułożyć je na blasze do pieczenia. Ostrożnie umieścić je w środku piekarnika i piec, aż suflety są risen i gotowane, o 18 do 25 protokół
Wyjmij suflet z piekarnika i podawaj natychmiast z roztopionymi lodami z fasoli waniliowej, w dzbanku, do wylania na suflety. Smacznego!
Inne propozycje porcji: lekko osłodzona bita śmietana lub odrobina cukru pudru lub kakao w proszku.
Cook ' s Note: aby pomóc suflety rise równomiernie, uruchomić czubek kciuka wokół wewnętrznej krawędzi ramekins przed pieczeniem.