Suflet z dwukrotnie zapiekanym serem
Dwukrotnie pieczony suflet serowy zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, ser, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 35%. Suflet Serowy Dwukrotnie Pieczony, Dwa razy pieczone suflety z koziego sera na łóżku z mieszanej zieleni, oraz Dwa razy pieczone suflety z koziego sera na łóżku z mieszanej zieleni są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Lekko posmaruj olejem sześć 150 ml ramekinów i pokryj polentą, wytrząsając nadmiar. Posadź ramekiny w małej pieczonej puszce.
W średnim rondlu rozgrzać olej i masło, wymieszać z mąką i gotować, mieszając, przez 1 min.
Wyjąć z ognia i wlać mleko, trochę na raz, dobrze mieszając, aż mieszanina będzie gładka.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Odstawić patelnię do ognia i gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Rezerwa 1 czubata łyżka parmezanu i wymieszać resztę do mieszaniny, z musztardą, następnie miękki ser w małych łyżkach.
Dodać szczypiorek, doprawić pieprzem i lekko ostudzić.
Wymieszać razem pomidory, cebulę, pomidory czyste i chilli. Doprawić mielonym pieprzem i schłodzić.
Żółtka ubić do masy serowej.
Białka ubić na sztywne szczyty. Używając dużej metalowej łyżki, złóż łyżkę do mieszaniny, aby lekko się rozluźnić. Delikatnie i równomiernie złożyć pozostałe białka, po połowie, utrzymując mieszaninę lekką i przewiewną. Równomiernie łyżką do naczyń ramekin do wypełnienia.
Wlać zimną wodę do puszki do pieczenia, aby dostać się do połowy boków naczyń.
Piec przez 15-18 minut, aż złoty na wierzchu i risen. Ostrożnie wyjąć z puszki i pozostawić do ostygnięcia. Suflety opadają, gdy ostygną, można je pozostawić na 20 minut przed ponownym pieczeniem lub przykryć naczynia raz zimne i przechowywać na noc w lodówce.
Gdy jest gotowy do podania, Rozgrzej piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Jeśli suflety były w lodówce, posadź je w temperaturze pokojowej przez około 10 minut przed pieczeniem. Obróć każdy z jego naczynia i miejsce, po prawej stronie do góry, na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
Nad każdym sufletem posypać parmezanem, następnie piec przez 10 min lub do wyrośnięcia. Roztrzepać szczypiorkiem.
Podawać każdy ze stosem rukoli i salsy.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje na suflet. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Larroque Bordeaux Superieur z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Chateau Larroque Bordeaux Superieur]()
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Ciemny granat w Kolorze. Czerwone owoce, migdały i orzechy laskowe, o słabym aromacie wanilii. Jedwabisty, aksamitny atak ujawnia przyjemny, skoncentrowany smak o dobrej strukturze. Smaki suszonych owoców oraz połączenie lukrecji i tostów.Mieszanka: 63% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc