Suflet gruszkowy Taillevent z waflami gruszkowymi

Suflet gruszkowy Taillevent z waflami gruszkowymi
Ten przepis służy 8 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Jeśli masz białka jaj, masło, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Suflet Gruszkowy, Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym, oraz Suflet serowy Cabrales z Endywią i azjatycką sałatką z gruszek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 250 stopni F. wyłożyć blachę do pieczenia matą silikonową.Umyj gruszkę i użyj mandoliny, aby pokroić w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść cukier na płaskiej płycie i zanurz obie strony plastrów gruszki w cukrze, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Umieść plasterki na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
Umieść inną matę silikonową na górze, umieszczając plasterki gruszki. Dzięki temu nie zwijają się w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Połącz 1 1/3 szklanki cukru z 3 szklankami wody w rondlu i podgrzewaj na kuchence, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2
Wyjąć z pieca.Gruszki obieramy, rdzeniujemy i ćwiartujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Umieść w rondlu z syropem cukrowym, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby przykryć gruszki.Dusić delikatnie na średnim ogniu przez 12 do 15 minut, aż gruszki zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Odcedzić gruszki i wyrzucić syrop.Kostka 8 ćwiartek gruszki i rezerwy. Pozostałe gruszki przecedzić w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Puree umieścić w rondlu i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 2 szklanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Zdjąć z ognia.Rozpuścić 2/3 szklanki pozostałego cukru w pozostałej 1/3 szklanki wody w czystym rondlu i gotować na średnim ogniu, aż syrop zmieni złoty karmel.Upewnij się, że puree jest jeszcze ciepłe lub będzie ustawić karmel zbyt szybko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Gorący karmel wlać do puree i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
8
Dodaj eau-de-vie i wymieszaj, aby połączyć.Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. Smaruj (8) -8 uncji ramekins z masłem na dole i po bokach. Z pozostałym cukrem 1/4 szklanki pyłu. Pokrojone w kostkę gruszki podziel na ramekiny.Białka ubijać w mikserze stojącym, aż osiągną jędrne szczyty. Białka złożyć na puree z gruszek. Podzielić mieszaninę między ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Piec przez 8 do 10 minut, aż suflety są dmuchane i jasnobrązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn