Suflet gruszkowy Taillevent z waflami gruszkowymi
Ten przepis służy 8 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Jeśli masz białka jaj, masło, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Suflet Gruszkowy, Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym, oraz Suflet serowy Cabrales z Endywią i azjatycką sałatką z gruszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 250 stopni F. wyłożyć blachę do pieczenia matą silikonową.Umyj gruszkę i użyj mandoliny, aby pokroić w cienkie plasterki.
Umieść cukier na płaskiej płycie i zanurz obie strony plastrów gruszki w cukrze, aby pokryć.
Umieść plasterki na blasze do pieczenia.
Umieść inną matę silikonową na górze, umieszczając plasterki gruszki. Dzięki temu nie zwijają się w piekarniku.
Połącz 1 1/3 szklanki cukru z 3 szklankami wody w rondlu i podgrzewaj na kuchence, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z pieca.Gruszki obieramy, rdzeniujemy i ćwiartujemy.
Umieść w rondlu z syropem cukrowym, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby przykryć gruszki.Dusić delikatnie na średnim ogniu przez 12 do 15 minut, aż gruszki zmiękną.
Odcedzić gruszki i wyrzucić syrop.Kostka 8 ćwiartek gruszki i rezerwy. Pozostałe gruszki przecedzić w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Puree umieścić w rondlu i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 2 szklanki.
Zdjąć z ognia.Rozpuścić 2/3 szklanki pozostałego cukru w pozostałej 1/3 szklanki wody w czystym rondlu i gotować na średnim ogniu, aż syrop zmieni złoty karmel.Upewnij się, że puree jest jeszcze ciepłe lub będzie ustawić karmel zbyt szybko.
Gorący karmel wlać do puree i wymieszać, aby połączyć.
Dodaj eau-de-vie i wymieszaj, aby połączyć.Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. Smaruj (8) -8 uncji ramekins z masłem na dole i po bokach. Z pozostałym cukrem 1/4 szklanki pyłu. Pokrojone w kostkę gruszki podziel na ramekiny.Białka ubijać w mikserze stojącym, aż osiągną jędrne szczyty. Białka złożyć na puree z gruszek. Podzielić mieszaninę między ramekiny.
Piec przez 8 do 10 minut, aż suflety są dmuchane i jasnobrązowe.