Suflet czosnkowo-kukurydziany
Suflet czosnkowo-kukurydziany To Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Sprawdza się jako tania przystawka. Jeśli masz główki czosnku, szczypiorek, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Suflet Z Pieczonym Czosnkiem, Soufflé Z Dynią Zimową Z Pieczonym Czosnkiem, oraz Suflet Z Kaszy Pieczonej Z Czosnkiem I Serem.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć każdą głowę osobno folią.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Oddzielić goździki i wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Umieścić miąższ czosnku i 1 szklanka kukurydzy w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej. Odstawić.
Wytnij kawałek folii wystarczająco długo, aby zmieścić się wokół 2-quart sufl danie, pozwalając na 1-calowy nakładania; fold folii wzdłuż na trzecie. Lekko pokryć jedną stronę folii i dno naczynia sprayem do gotowania. Owiń folię na zewnątrz naczynia, powleczoną stroną przeciw naczyniu, pozwalając jej rozciągnąć 4 cale nad obręczą, tworząc kołnierz; zabezpieczyć sznurkiem lub taśmą maskującą.
Mąkę umieścić w średnim rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać mieszaninę czosnku; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Umieścić jajka w dużej misce. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do jaj, stale mieszając trzepaczką. Wymieszaj pozostałą 1 szklankę kukurydzy, szczypiorek i 5 kolejnych składników (szczypiorek przez paprykę czerwoną).
W dużej misce umieścić białka i śmietanę z kamienia nazębnego; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę kukurydzy. Delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Wlać mieszaninę do przygotowanego naczynia.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować suflet z piekarnika); piec dodatkowe 45 minut lub aż nadmuchane i złoty. Ostrożnie zdjąć kołnierz foliowy.