Suflet Czekoladowo-Śliwkowy
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 149 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli 57 centów za porcję spada w budżecie, suflet czekoladowo-śliwkowy może być super bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka śmietany Tatar, sól, cukier puder, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowo-śliwkowe, Mus z ciemnej czekolady i śliwek, oraz Czekoladowe bułeczki z wiśni i śliwek na gorąco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmarować 1 1/2-quart souffle dish with cooking spray; posypać 1 łyżką cukru, i odstawić.
Połączyć 2 łyżki cukru, Puree z suszonych śliwek i czekolady w misce; wymieszać i odstawić.
Ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól na dużej prędkości miksera, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 2 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę śliwek; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanego souffle dish.
Umieść danie suflet w 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 55 minut lub do puffed i ustawić.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose]()
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.