Sufganiyot Z Nadzieniem Orzechowym
Orzechami laskowymi Spread-Filled Sufganiyot może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ciepłe mleko, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czekoladowe Ciasteczka Z Orzechami Laskowymi, babeczki z otrębami z dżemem, oraz Nadziewane Owocami Francuskie Tosty Z Orzechów Laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce elektrycznego miksera stojącego, umieść drożdże, ciepłe mleko i stopione masło; dobrze wymieszać łyżką, aż drożdże się rozpuszczą.
Dodaj 1 szklankę mąki, cukier granulowany, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, wanilię i 2 jajka do mieszaniny drożdży. Przy mocowaniu łopatek mieszaj z małą prędkością, aż do dobrego wymieszania.
Zastąp mocowanie wiosła za pomocą haka do ciasta; dodaj pozostałą mąkę.
Mieszaj na małej prędkości, aż ciasto się połączy, a następnie na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i ściągnie się czysto z boków miski.
Spryskaj dużą miskę sprayem do gotowania. Uformuj ciasto w kulkę; umieść w misce. Przykryć folią i przechowywać w lodówce około 8 godzin lub na noc.
Wyjąć ciasto z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej, około 1 godziny. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 do 1/2 cala. Za pomocą 2-calowego okrągłego foremki do ciastek lub małego szklanego soku Wytnij 16 okręgów, przyciskając razem i w razie potrzeby przerzucając resztki ciasta.
Linia cookie arkusz z gotowania pergamin papieru. Na środku 8 kółek, łyżka 1/2 łyżeczki orzechów laskowych rozprowadzić; lekko pędzla ubitego jajka wokół krawędzi kółek. Top z pozostałych kółek, lekko dociskając krawędzie razem.
Umieścić sufganiots na arkuszu cookie; przykryć folią i pozostawić 30 minut.
W głębokiej frytkownicy lub 3-quart ciężki rondel, podgrzać 2 do 3 cali oleju do 191°. Sufganoits smażyć, 3 lub 4 na raz (nie przeludnić), w gorącym oleju 1 do 2 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Spuścić na stojaku chłodzącym umieszczonym nad arkuszem ciastek lub ręcznikami papierowymi.
W dużej misce, umieścić cukier puder; sufganiots roll w cukrze pudrze; ostudzić co najmniej 15 minut. Przed podaniem ponownie wlać cukier puder.