Sucha Wołowina Smażona W Syczuanie
Syczuan sucha smażona wołowina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.9 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 406 kalorii, 50g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wino shaoxing, seler, mielone ziarna pieprzu syczuańskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Smażona na sucho fasola szparagowa Syczuańska, oraz Sucha Fasola Z Syczuanu.
Instrukcje
Pokrój stek z ziarnem na paski o szerokości od 2 do 3 cali.
Pokrój poprzecznie na paski 1/4 cala.
Połącz stek z olejem w woku i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Wołowina początkowo wydziela dużo wilgoci, a ostatecznie zaczyna skwierczeć i smażyć. Wołowina robi się, gdy jest głęboko brązowa, chrupiąca na brzegach, ale wciąż giętka, około 10 minut.
Wyjąć z oleju łyżką szczelinową, osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem i przenieść do średniej miski.
Dodaj 1 łyżeczkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę octu chinkiang i wrzuć do połączenia.
Połącz pozostały sos sojowy, ocet, wino, pastę z fasoli chili i cukier w małej misce i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki oleju z woka i wyrzucić.
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać marchew i seler i gotować, mieszając i podrzucając stale, aż lekko zwęglone około 30 sekund.
Dodać czosnek i chilis i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 15 sekund.
Dodać wołowinę i sos i wrzucić, aż dobrze pokryte, i sos jest lekko gotowane w dół, o 30 sekund.
Dodać połowę pieprzu Syczuańskiego i wrzucić do połączenia.
Przełożyć na półmisek i posypać pozostałym pieprzem Syczuańskim.