Strudel Karmelowo-Jabłkowy Solony
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 326 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz złote smakowe jabłka, pierniki, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Karmelowy Strudel Jabłkowy, Muffinki karmelowo-jabłkowe Pumpkin Spice z soloną polewą karmelową, oraz Szarlotka z solonym karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier granulowany, 1/3 szklanki wody i soli w dużej patelni na średnim ogniu, mieszając tylko do momentu, gdy cukier się rozpuści. Gotować, delikatnie wirując patelnię od czasu do czasu, ale nie mieszając, aż bursztyn, 8 do 10 protokół.
Szczotkuj kryształy cukru z boku patelni mokrą szczotką do ciast.
Zdjąć z ognia i ubić w 3 łyżki masła i octu (mieszanina będzie bąbelki).
Dodać jabłka i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 12 protokół. Odcedzić jabłka i przelać do miski; odstawić karmel na bok. Wrzucić 1 łyżkę okruchów gingersnap i cynamon z jabłkami; ostudzić całkowicie.
Pozostałe 5 łyżek masła rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Ostudzić, a następnie odcedzić pianę i wyrzucić. Łyżka roztopionego masła do miski, pozostawiając wszelkie ciała stałe na patelni.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Umieść arkusz phyllo na czystym ręczniku kuchennym lub kawałku pergaminu z długim bokiem przed sobą. (Pozostałą filetę przykryć wilgotnym ręcznikiem.) Lekko posmarować filo roztopionym masłem i posypać granulowanym cukrem.
Warstwa kolejny arkusz filo na wierzchu; pędzel z więcej masła i posypać więcej cukru. Powtórz z pozostałymi 4 arkuszami phyllo.
Posypać pozostałe 2 łyżki okruchy gingersnap na wierzchu.
Łyżka nadzienie jabłko na phyllo w pasku wzdłuż dolnej krawędzi, pozostawiając 1-calowy granicy. Użyj ręcznika lub pergaminu, aby zwinąć filo w kłódkę, zaczynając od dolnej krawędzi.
Miejsce seam-side w dół na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posmaruj więcej masła i posyp więcej granulowanego cukru. Zrób kilka szczelin na górze nożem, aby odpowietrzyć.
Piec na złoty kolor, 30 do 35 protokół.
Śmietanę ubić w misce mikserem na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty, a następnie delikatnie złożyć część zastrzeżonego karmelu (być może trzeba najpierw ubić karmel, aby się poluzował). Strudel odkurzyć cukrem cukierniczym i pokroić na kawałki.
Podawać z bitą śmietaną karmelową i więcej karmelu; posypać solą.