Strudel Gruszkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj strudla gruszkowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.97 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jabłecznik, cukier, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Strudel Gruszkowy, Chrupiący Strudel Gruszkowy, oraz Strudel gruszkowy w Phyllo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W dużej misce, połączyć ciasto crust mix i 1/3 szklanki zimnego cydru jabłkowego, aż utworzy piłkę. Owinąć w folię i schłodzić godzinę w lodówce.
Obrać i rdzeń gruszki i posiekać na około 1/2 cala kawałki, (rezerwy 1 szklanka dla rundy 2 przepis kapusta i gruszka Slaw, wrzucić z odrobiną soku z cytryny, aby zapobiec brązowieniu)
Na dużej patelni na średnim ogniu, dodać masło, brązowy cukier i przyprawa pumpkin pie. Po rozpuszczeniu dodać gruszki. Gotować, aż gruszki lekko zmiękną i ciecz zgęstnieje, około 5 do 6 minut.
Na powierzchni mąki lub na pergaminie rozwałkuj schłodzone ciasto na prostokąt o wymiarach 12 na 10 cali.
Rozprowadzić schłodzoną mieszaninę gruszek na środku prostokąta, złożyć na krótkich końcach i zwinąć skorupę nad zamknięciem mieszaniny gruszek.
Umieść strudel, szew w dół, na blasze do pieczenia.
W małej misce ubić jajko łyżką wody. W innej małej misce wymieszać razem pozostałą 1/2 łyżeczki przyprawy pumpkin pie i cukru.
Strudel posmarować umyciem jajecznym i posypać połową przyprawionego cukru. Zrób pięć małych szczelin na górze, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec na złoty kolor, około 25 do 30 minut.
Gdy będziesz gotowy do podania, ubijaj śmietanę z pozostałą przyprawą z ciasta dyniowego i mieszaniną cukru.
Strudel podawać z bitą śmietaną.