Sto Procent Chleba Żytniego
Stuprocentowy chleb żytni to wegańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz aktywne drożdże, melasę, płatki ziemniaczane instant i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 21%. Spróbuj Sto Procent Chleba Żytniego, Duński Chleb Żytni, oraz 50 Procent Pełnoziarnistego Chleba Na Zakwasie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać melasę i ciepłą wodę; wymieszać drożdże.
Odstawić na 10 minut lub do spienienia. W dużej misce wymieszać mąkę żytnią, gluten, płatki ziemniaczane i sól.
Dodać mieszaninę drożdży i skrócić do suchych składników, i mieszać, aż mieszanie jest zbyt trudne.
Ciasto wyłożyć na mąkę i zagniatać przez 8-10 minut. Można zrobić sobie kilka przerw.
Umieścić miskę do góry nogami na cieście, i niech ciasto rosnąć do podwójnej wielkości, o 45 protokół.
Gdy ciasto wzrośnie, spłaszcz, aby usunąć pęcherzyki powietrza, i zwinąć w ładny ciasny Bochenek. Nasmarować blachę do pieczenia i posypać mąką kukurydzianą.
Umieść bochenek na prześcieradle i odstaw w ciepłym miejscu, aż do podwojenia, około 45 minut
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec Bochenek przez 35 do 45 minut, lub aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu na dno.