Stir-fry z wołowiną i zieloną cebulą

Wołowina i zielona cebula Stir-fry może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 256 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Mieszanka bulionu wołowego, sos sojowy lite, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Wołowina i kapusta Stir Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry.
Instrukcje
Dokładnie umyć zieloną cebulę.
Usuń końce korzeni i końcówki cebuli; pokroić w 2-calowe kawałki.
Umieścić kawałki w dużej misce.
Pokroić stek w poprzek ziarna na cienkie plasterki i dodać do zielonej cebuli w misce.
Posypać 2 łyżkami. skrobia kukurydziana i sos sojowy, rzucając do płaszcza.
Podsmażyć mieszankę wołowiny i czerwoną paprykę, w 2 partiach, w gorącym oleju roślinnym i, w razie potrzeby, olej sezamowy w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 3 minut lub do momentu, gdy wołowina zostanie wykonana i papryka jest chrupiąca-przetargu.
Wymieszać bulion wołowy, ocet, płatki czerwonej papryki i pozostałą 1 łyżkę. skrobia kukurydziana.
Dodaj do mieszanki wołowiny na patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje. Top z orzeszków ziemnych, w razie potrzeby.
*1 lb. piersi kurczaka ze skórą i bez kości mogą być zastąpione.