Steki z łososia z glazurą sojowo-klonową

Steki z łososia z glazurą sojowo-klonową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z łososia z glazurą sojowo-klonową. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.85 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 470 kalorii, 47g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz szalotki, imbir obrany, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Steki Z Łososia Z Glazurą Hoisin, Pan Pieczone Steki Z Łososia Z Octem Sherry-Polewa MIODOWA, oraz Łosoś z Klonowo-cytrynową glazurą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym, płytkim naczyniu ubić sos sojowy z syropem klonowym i olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Dodać steki z łososia i włączyć do Płaszcz. Nacisnąć imbir i czosnek po obu stronach steków. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny, obracając łososia kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
3
Zapal grill węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Łososia wyjąć z marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Zalać marynatę do małego rondla i gotować na dużym ogniu, aż syropy, o 3 protokół. Odcedzić glazurę do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wysmarować ruszt i grillować łososia na umiarkowanie wysokim ogniu przez 6 minut, obracając steki lekko po 2 minutach, aby crosshatches, w razie potrzeby. Obróć steki i grilluj przez 6 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Przenieść do talerzy i łyżka glazury na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Posypać szalotki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn