Steki z polędwicy z sosem żurawinowo-portowym i serem Gorgonzola
Steki z polędwicy z sosem żurawinowo-portowym i serem Gorgonzola to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.95 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 55 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, masło, bulion wołowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szaszłyki z polędwicy wołowej z żurawinową porcją pieprzu i gorgonzolą, Gorgonzola-polędwica wołowa nadziewana sosem z Porto, oraz Steki z polędwicy wołowej z redukcją Porto i serem pleśniowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.