Steki z kalafiora z oliwką i sosem pomidorowym

Steki z kalafiora z oliwką i sosem pomidorowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. 225 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka pomidorów śliwkowych, oliwy z oliwek, suszonych pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 99%. Spróbuj Steki z kalafiora z oliwką i sosem pomidorowym, Steki Z Kalafiora Z Oliwką I Sosem Pomidorowym, oraz "Steki" z kalafiora z oliwką i sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń liście i przyciąć koniec łodygi kalafiora, pozostawiając rdzeń nienaruszony.
Umieść kalafior bokiem w dół na powierzchni roboczej. Użyj dużego noża, pokrój kalafior na cztery steki 1/2"od środka kalafiora (niektóre płatki pękną; rezerwa). Drobno chopenough luźne różyczki do pomiaru 1/2 Puchar.
Przenieś posiekane różyczki do małej miseczki i zmiksuj z oliwkami, suszonymi pomidorami, 1 łyżką stołowąolej, natką pietruszki i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Podgrzej 1 łyżkę oliwkiolej w dużej ciężkiej patelni żaroodpornej overmedium-wysokie ciepło. Praca w 2 partiach, gotować steki z kalafiora, aż złoty brąz, o 2 minut na stronę, dodając łyżkę oleju do patelni między partiami.
Przenieś steki na dużą blachę do pieczenia. Reserveskillet. Pieczony kalafior do miękkości, ok. 15 minut.
W międzyczasie, powrót patelni do średnio-wysokieje i dodać ząbki czosnku i pomidory, jeden ścięty bok w dół. Gotować, aż pomidory zostaną obrócone; pomidory obrócić i przełożyć do piekarnika z kalafiorem. Garlicand pomidory pieczone do miękkości, o 12 protokół.
Przełożyć czosnek, pomidory i 1/2 łyżki oleju do blendera; przecier na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Podziel sos pomidorowy międzyplaty.
Umieść 1 stek z kalafiora na każdym talerzu; łyżka rozkoszuj się.
Podawać na ciepło lub w pokojutemperatura.
195 kalorii, 14 g tłuszczu, 15 g węglowodanów