Steki z czarnego tuńczyka z salsą Mango

Czarne steki z tuńczyka z salsą Mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 14,24 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 84g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 951 kalorii. Jeśli masz mieloną paprykę, paprykę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Czarny Tuńczyk z salsą Mango, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Salsą Mango, oraz Blackened Snapper Z Salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać oliwę z oliwek, sok z limonki i czosnek. Steki z tuńczyka pocierać mieszaniną.
Umieścić steki w zamykanym pojemniku i schłodzić w lodówce 3 godziny.
Połączyć mango, papryka, Hiszpański cebula, zielona cebula, kolendra, i pieprz jalapeno w misce; wymieszać.
Dodać sok z limonki i 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i wrzucić do połączenia. Schłodzić w lodówce 1 godzinę.
Wymieszać paprykę, pieprz cayenne, cebula w proszku, sól, pieprz, tymianek, bazylia, oregano, i czosnek w proszku w misce.
Wyjmij steki z tuńczyka z lodówki i delikatnie spłucz wodą, a następnie zanurz każdą stronę każdego steka w mieszance przypraw, aby pokryć.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Delikatnie połóż steki z tuńczyka na gorącym oleju. Gotować tuńczyka z jednej strony przez 3 minuty; wyjąć na talerz.
Wlać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni i niech się nagrzeje.
Połóż tuńczyka z niegotowaną stroną w dół na patelni i gotować kolejne 3 protokół; natychmiast zdjąć z ognia.
Łyżka około 1/2 szklanki salsy mango na każdym z 4 talerzy.
Położyć steki z tuńczyka na szczycie salsy i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.