Steki jagnięce z mlekiem, miodem i marynatą z kminkiem
Steki jagnięce z mlekiem, miodem i marynatą z kminkiem to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 27g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, steki jagnięce wycięte z nogi, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Pikantna i soczysta marynata do steków i kotletów jagnięcych, Kotlety jagnięce z kminkiem, miodem i miętą marynowane, oraz Marynata Jogurtowo-Kminkowa.
Instrukcje
W moździerzu zmiel nasiona kminku na gruby proszek, wymieszaj z ciepłym miodem i przenieś 1 łyżkę do miski.
W naczyniu do pieczenia połącz pozostałą mieszaninę miodu z mlekiem. Wymieszać czosnek, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać jagnięcinę i obrócić do płaszcza dobrze. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzać dużą grubą blachę do pieczenia w piekarniku.
Jagnięcinę wyjąć z marynaty, doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia.
Dodać jagnięcinę i gotować, aż rumiane z obu stron.
Przenieś do gorącej blachy do pieczenia i piecz przez 8 minut na średnio rzadkie.
Przełożyć na rozgrzany talerz.
Wymieszać sok z cytryny w zarezerwowanej 1 łyżce mieszanki miodu; lekko posmarować połowę steków.
Umieść blachę do pieczenia na palniku nad umiarkowanie wysokie i ciepła, aż skwierczeć.
Dodaj 1/2 szklanki wody i zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni.
Dodaj zgromadzone soki z jagnięciny i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Wyjąć z ognia i wymieszać pozostałą mieszaninę miodu z sokiem z cytryny. Doprawić solą.
Polać jagnięciną sosem i podawać.
Rekomendacja wina: Kalifornijski Cabernet Sauvignon z odrobiną taniny podkreśli przyprawy i zioła w marynacie i wytrzyma jagnięcinę. Spróbuj Louis M. Martini z 2001 roku.