Stek z wołowiny Cajun i papryki

Stek z wołowiny Cajun i papryki
Stek z wołowiny Cajun z pieprzem może być właśnie przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i przyjaznym dla mapy żywności, którego szukałeś. Za 2,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 321 kalorii , 29 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni Cajun. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga steku z polędwicy wołowej, oleju roślinnego, mieszanki ryżu kreolskiego i mieszanki przypraw kreolskich. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Walentynki . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 87% , to danie jest niesamowite. Spróbuj stek z pieprzu Cajun , pikantny stek z pieprzu Cajun i stek z chińskiej papryki (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu) , aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Wciśnij równomiernie 1-1/2 łyżeczki mieszanki przypraw na stek wołowy. Wymieszaj paprykę z olejem i pozostałą 1/2 łyżeczki mieszanki przyprawowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Umieść stek na środku rusztu nad średnimi, pokrytymi popiołem węglami; ułóż paprykę wokół steku. Grilluj bez przykrycia, 13 do 16 minut w przypadku średnio rzadkiego (145 stopni F) do średniego (160 stopni F) wysmażenia, a papryka będzie miękka i od czasu do czasu się obraca.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
W międzyczasie przygotuj mieszankę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pomijając olej i margarynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Pokrój stek w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5
Podawać z papryką i ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 33 dolarów.
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Trzy winnice posiadłości na trzech wyjątkowych glebach mają głębokie znaczenie. Tym bardziej optymalna, uzupełniająca się mieszanka. W pełni dojrzałe, złożone i wyczekiwane z niecierpliwością. Spróbuj połączyć z łososiem, tuńczykiem, kaczką, przepiórką i wołowiną.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn