Stek z wołowiny Cajun i papryki

Stek z wołowiny Cajun i papryki
Stek z wołowiny Cajun z pieprzem może być właśnie przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i przyjaznym dla mapy żywności, którego szukałeś. Za 2,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 321 kalorii , 29 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni Cajun. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga steku z polędwicy wołowej, oleju roślinnego, mieszanki ryżu kreolskiego i mieszanki przypraw kreolskich. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Walentynki . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 87% , to danie jest niesamowite. Spróbuj stek z pieprzu Cajun , pikantny stek z pieprzu Cajun i stek z chińskiej papryki (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu) , aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Wciśnij równomiernie 1-1/2 łyżeczki mieszanki przypraw na stek wołowy. Wymieszaj paprykę z olejem i pozostałą 1/2 łyżeczki mieszanki przyprawowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
2
Umieść stek na środku rusztu nad średnimi, pokrytymi popiołem węglami; ułóż paprykę wokół steku. Grilluj bez przykrycia, 13 do 16 minut w przypadku średnio rzadkiego (145 stopni F) do średniego (160 stopni F) wysmażenia, a papryka będzie miękka i od czasu do czasu się obraca.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
W międzyczasie przygotuj mieszankę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pomijając olej i margarynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
4
Pokrój stek w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Podawać z papryką i ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 33 dolarów.
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Trzy winnice posiadłości na trzech wyjątkowych glebach mają głębokie znaczenie. Tym bardziej optymalna, uzupełniająca się mieszanka. W pełni dojrzałe, złożone i wyczekiwane z niecierpliwością. Spróbuj połączyć z łososiem, tuńczykiem, kaczką, przepiórką i wołowiną.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn