Stek z pieprzem Szechwan duszony z cebulą
Stek z pieprzem Szechwan duszony z cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,73 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz imbir, cukier, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Z Papryki, Stek z pieprzu chińskiego (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu), oraz Sałatka Ze Stekiem Z Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby cebulę, pokroić cebulę na pół przez łodygę. Za pomocą krajalnicy mandoliny lub warzyw lub cienkiego ostrego noża pokrój wzdłuż na plasterki 1/8 cala. (Powinieneś mieć około 6 filiżanek.)
W dużej patelni nonstick, roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę, posypać 1/2 łyżeczki soli i wymieszać. Przykryć i gotować, aż cebula uwolnią swój płyn, o 13 protokół.
Odsłonić patelnię, zwiększyć ciepło do umiarkowanego i gotować powoli, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, około 10 minut.
Posyp cebulę cukrem i kontynuuj gotowanie, często mieszając, aż będą złote i karmelizowane, o 10 minut dłużej.
Posypać octem balsamicznym i wrzucić, aż ocet wyparuje.
Dodać pozostałe 1/4 łyżeczki soli i obficie doprawić pieprzem.
Zdjąć z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Tymczasem przygotować pieprz rub: w małej ciężkiej patelni, toast pieprzu i ziela angielskiego na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż pachnące, o 3 protokół.
Przełożyć do blendera lub młynka do przypraw i zmielić na drobny proszek. Odcedzić przyprawy do małej miseczki i powrócić grube kawałki do blendera. Ponownie zmiksować i odcedzić.
Steki osuszyć ręcznikami papierowymi; lekko natrzeć odrobiną oleju.
Posypać lekko solą i wmasować imbir w stek; następnie pocierać pieprz pocierać nad nimi.
Rozgrzej patelnię grillową lub ciężką patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu. Lekko naoliwić patelnię grillową, jeśli jest używana, lub zawirować pozostały olej na patelni nonstick.
Dodaj steki na patelni i gotować, aż małe kropelki krwi tworzą się na powierzchni, o 4 protokół. Obróć steki i kontynuuj gotowanie, aż kropla lub tak z form krwi na górze ponownie, kolejne 3 do 4 minut, na rzadkie.
Przełożyć stek na deskę do krojenia i odstawić na 5 do 10 minut.
Cienkim ostrym nożem pokroić steki pod niewielkim kątem w stosunku do ziarna.
Posyp mięso odrobiną soli i ułóż plastry ciepłych talerzy obiadowych. Nestle kopiec cebuli obok steku.