Stek z flanki w sosie pomidorowo-balsamicznym

Stek z flanki w sosie pomidorowo-balsamicznym
Stek z sosem pomidorowo-balsamicznym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz ocet balsamiczny, szalotkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek Z Flanki Z Balsamicznym Sosem Barbecue, grillowany stek z sosem pomidorowo-ziołowym, oraz Sojowy Stek Balsamiczny.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać oliwę z oliwek; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
3
Stek posypać solą i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
4
Dodaj stek na patelni i gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieść stek do deski do krojenia; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Pokrój ziarno na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
7
Dodaj czosnek i szalotka na patelni; smażyć 1 1/2 protokół lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać ocet i gotować 1 1/2 minuty lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
9
Dodaj pomidory, 1/4 szklanki bazylii, 1/4 szklanki zielonej cebuli, a pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować 2 minuty lub aż pomidory zmiękną i zaczną uwalniać płyn, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
10
Podawać mieszankę pomidorową na pokrojonym steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek W PlastrachStek W Plastrach
PomidorPomidor
11
Posypać pozostałą bazylią i pozostałą zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
BazyliaBazylia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn