Stek z flanki i Rajas Fajitas
Przepis flanka stek i Rajas Fajitas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 55 minut. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 3,73 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 36g białka, oraz 14g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz paprykę poblano, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Fajitas z marynowanym stekiem i Rajas, Flank Steak Fajitas, oraz Flank Steak Fajitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić stek w naczyniu do pieczenia i wrzucić z marynowanej mieszaniny Jalapeno; niech marynować w temperaturze pokojowej, 1 godzina.
Rozgrzej patelnię grillową lub grillową do średniej wysokości.
Brush mieszaniny Jalapeno off stek; sezon stek z solą i pieprzem i grill, aż zwęglone, 3 do 4 minut na stronie.
Przenieś do deski do krojenia i pozwól odpocząć.
Każdy plasterek cebuli zabezpieczyć poziomo drewnianym szaszłykiem.
Plastry cebuli posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grill, obracając od czasu do czasu, do miękkości, 10 do 15 minut. Tymczasem umieść poblanos i świeże jalapenos na grillu i char ze wszystkich stron, około 8 minut. Odstawić na bok, aż ostygnie, a następnie obrać Skórki, łodygę i nasiona.
Pokroić poblanos i jalapenos w paski. Gdy plasterki cebuli są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, wyjąć szaszłyki i oddzielić na poszczególne pierścienie.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Cienko pokroić stek na ukosie, na zboże. Gdy patelnia jest gorąca, płaszcz dno z 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i oregano i saute o 1 minutę.
Dodaj stek, cebula i papryka paski i wrzucić do ciepła przez. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z tortillami, guacamole i pico de gallo.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.