Stek w plastrach z paloną kukurydzianą salsą

Stek w plastrach z paloną kukurydzianą salsą
Przepis pokrojony stek z prażoną kukurydzą Salsan jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.97 za porcję. To danie główne ma 470 kalorii, 54g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, mielony kminek, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: stek w plastrach z pieczoną kukurydzą salsą, Stek z polędwicy chili z pieczoną salsą kukurydzianą, oraz Pikantny stek z kukurydzianą salsą.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
1
Rozgrzać suchą dużą patelnię żeliwną na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, a następnie prażoną kukurydzę, mieszając od czasu do czasu, aż do złotego koloru, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Gotować białą część szalotki w maśle z czosnkiem, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka każdy kminek i chili w proszku, i 1/4 łyżeczka pieprzu na patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż szalotki są miękkie, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Zielona CebulaZielona Cebula
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć z ognia i wymieszać kukurydzę, pomidory i jalapeños.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
KukurydzaKukurydza
1
Połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę kminku, 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/4 łyżeczki pieprzu i posypać po obu stronach steku. Grill, obracając raz, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony poziomo w najgrubszą część mięsa rejestruje 54°, 18 do 20 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
PieprzPieprz
KminekKminek
StekStek
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Przełożyć stek na rowkowaną deskę do krojenia i odstawić na 5 do 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Podczas stek stoi, podgrzać mieszankę kukurydzy na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać kolendry i zieleni scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
StekStek
KukurydzaKukurydza
4
Łyżka kukurydzy na wierzchu pokrojonego steku i zalać nagromadzonymi sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek W PlastrachStek W Plastrach
KukurydzaKukurydza

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn