Stek rozmarynowy z salsą figową

Stek rozmarynowy z salsą figową
Stek z rozmarynu z Salsanem figowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.47 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, ser gorgonzola, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Rozmarynowo-Merlotowy, Grillowany Stek Z Rozmarynem, oraz Grillowany stek z rozmarynem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem 4 pierwsze składniki i 1 łyżkę. oliwa z oliwek. Natrzeć na stek; przykryć i schłodzić 30 minut do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Rozgrzej grill do 400 do 450 (wysoka) ciepła. Wymieszać figi, kolejne 3 składniki i pozostałe 2 łyżki. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Stek z grilla, przykryty pokrywką z grilla, 5 minut z każdej strony lub w pożądanym stopniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Odstawić 5 minut.
6
Stek pokroić po przekątnej na cienkie paski i ułożyć na półmisku. Łyżka salsy figowej nad stekiem i posypać gorgonzolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
ZiarnaZiarna
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
StekStek
FigiFigi

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn