Stek Po Azjatycku

Stek Po Azjatycku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj steków w stylu azjatyckim. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 26g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz ząbki czosnku, stek z boku, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek po Azjatycku, Azjatycki Stek Z Flanki, oraz Azjatycki Stek Z Flanki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić pierwsze 6 składników w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj stek; obrócić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Niech marynować w temperaturze pokojowej 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
4
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
5
Przelej stek na patelnię brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
6
Marynatę odcedzić z naczynia do średniego rondla; gotować 3 minuty. Stek Broil aż gotowane do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie średnio rzadkie. Korzystanie szczypce, przenieść steki na talerz; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzczypceSzczypce
7
Pokroić w poprzek na cienkie plasterki i podawać, przechodząc gotowaną marynatę jako sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn