Stek balsamiczny au poivre

Stek balsamiczny au poivre
Balsamiczny stek au poivre może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 24g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać new york strip steki, szalotki, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek Rib-Eye au Poivre Z Redukcją balsamiczną, Stek Au Poivre Z Redukcją Balsamiczną, oraz Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu. Steki osuszyć ręcznikami papierowymi; steki posypać równomiernie solą. Naciśnij pieprz po obu stronach steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
2
Dodaj oliwę z oliwek do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj steki na patelnię; gotować 3 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć steki z patelni; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Każdy stek przeciąć na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
6
Podczas odpoczynku steki, dodać szalotki na patelni; gotować 1 minutę lub aż prawie miękkie. Wymieszać w bulionie i occie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty lub do zmniejszenia o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
StekStek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn