Stek Ananasowy Stir Fry
Stek ananasowy Stir Fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 819 kalorii, 82g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 6,34 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz oliwę z oliwek, ocet ryżowy, wódkę o smaku waniliowym i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 43 minuty. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 88%. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Wołowina i kapusta Stir Fry, oraz Kurczak z brokułami Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj razem 1/3 szklanki zarezerwowanego soku ananasowego, octu ryżowego, sosu sojowego, oliwy z oliwek, wódki waniliowej, imbiru, brązowego cukru i białego cukru w misce do wymieszania. Cukier wyregulować do smaku.
Umieść paski steków w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Wlać mieszaninę soku ananasowego i zamknąć worek. Delikatnie obróć torebkę, aby równomiernie pokryć stek marynatą. Przechowywać w lodówce 3 do 4 godzin.
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu na średnim ogniu.
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Usuń paski stek z marynaty i miejsce na patelni. Gotować i mieszać paski stek, aż rumiane i nie Różowy, o 2 protokół na stronie.
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.
Umieść kawałki ananasa na oddzielnej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż lekko miękkie i ogrzane przez, o 4 protokół. Aby podać, podzielić ryż między dwie miski, top paski stek i kawałki ananasa, i wrzucić krótko.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.