Steak Diane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać stek Diane spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz sos worcestershire, brandy, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest idealny do valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Steak Diane, Steak Diane, oraz Steak Diane.
Instrukcje
Dobrze pasuje do: cabernet
Dodać bulion wołowy do rondla i zmniejszyć na średnim ogniu do 1/2 szklanki, o 1 godzinę.
Posypać steki z obu stron solą i pieprzem. Na dużej patelni lub żeliwnej patelni na średnim ogniu, podgrzać 2 łyżki masła i oliwy z oliwek. Gdy masło się stopi i olej połyskuje, dodaj steki. Brąz steki po obu stronach, 3 minuty na stronę.
Steki przełożyć na talerz i odstawić, lekko przykryty folią.
Dodać grzyby i szalotki na patelni i gotować przez 2 minuty, często mieszając, dodając olej w razie potrzeby.
Dodać czosnek. Gdy czosnek jest lekko zabarwiony, dodaj brandy (bądź ostrożny, może się zapalić).
Dodaj wino, musztarda, Worcestershire i zmniejszonej wołowiny. Dusić jeszcze 2 do 3 minut. Powrót steki na patelnię i zakończyć gotowanie ich do żądanej temperatury, 2 do 4 minut, w zależności od wielkości filetów i żądanej temperatury / doneness. Dla średnio rzadkich, gotować do 135 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do sosu, aby stopić.
Aby służyć, umieścić stek na każdym talerzu i polać sosem na stek.