Steak au poivre

Stek au poivre może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Na $8.29 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 761 kalorii. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką pietruszkę z płaskim liściem, koniak, gałązki tymianku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 9 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy, Steak au poivre, oraz Steak Au Poivre dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Polędwicę osuszyć ręcznikami papierowymi i posypać wszystkie strony dużą ilością soli i pieprzu, powinieneś zobaczyć przyprawę na mięsie.
Umieść dużą patelnię lub patelnię do pieczenia na średnim ogniu, skropić olejem, a gdy zacznie palić, połóż polędwicę na gorącej patelni. Brązowy ze wszystkich stron, aż do utworzenia skorupy i mięso jest dobrze usmażone, w sumie około 7 minut. Na polędwicę wrzucić świeży tymianek i rozmaryn i całość przełożyć do piekarnika. pieczemy przez 20-25 minut na średnio wysmażone.
Usuń polędwicę na deskę do krojenia, aby odpocząć przez 10 minut przed rzeźbieniem.
Wylać nadmiar tłuszczu z patelni i umieścić go z powrotem na kuchence na średnim ogniu.
Dodaj szalotki do kapiących patelni, saute, mieszając łyżką do zeskrobać smaki na dole. Zdejmij patelnię z ognia i wlej koniak (premeasure-nigdy nie wlewaj bezpośrednio z butelki!)
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i przechyl ją lekko nad palnikiem, aby zapalić alkohol lub zapalić zapalniczką kuchenną. Koniak płonie przez kilka sekund, a następnie gaśnie, gdy alkohol się spala. Wymieszać z demi-glace i śmietaną, gotować na wolnym ogniu przez około 1 minutę, aby zagęścić sos tak, że pokrywa łyżkę. Zakończyć sos mieszając w musztardzie i pieprzu aż włączone. Smak i doprawić solą, jeśli to konieczne.
Aby służyć: ułóż rukolę na talerzu, pokrój polędwicę na plastry o grubości 1/2 cala i ułóż ją na zieleni.
Polać sosem wołowinę i udekorować posiekaną natką pietruszki.
Podawać stek au poivre z pommes frites.