Steak & chips

Steak & chips
Need a danie główne bezglutenowe? Stek & chips może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.64 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka ziemniaków maris piper, masło, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka ze stekiem i frytkami, Domowy Ketchup Z Najlepszym Stekiem I Frytkami Z Grilla, oraz Stek, frytki i szybki sos pieprzowy.

Instrukcje

1
Najpierw zrób masło: zmiksuj wszystkie składniki razem z dużą ilością popękanego czarnego pieprzu. Poklep masło płasko między folią spożywczą (schłodzi się szybciej, gdy będzie cieńsze)i włóż do lodówki lub zamrażarki, aby utwardzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2
Ziemniaki pokroić w zgrabne chipsy, spłukać pod gorącą wodą, a następnie osuszyć na ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
3
Umieścić chipsy w głębokim rondlu (powinny one pochodzić tylko jedną trzecią drogi) i po prostu przykryć zimnym olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Umieść patelnię na średnim ogniu, przynieś olej do gotującego się na wolnym ogniu i daj wióry zamieszać drewnianą łyżką. Zwiększyć ciepło tak pęcherzyki oleju bardzo szybko i smażyć chipsy, mieszając od czasu do czasu, więc nie trzymać, aż chrupiące i złoty cały proces zajmie 15-20 minut. Po ich zakończeniu, czerpać łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierem kuchennym i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
W międzyczasie podgrzać patelnię, aż będzie gorąco. Doprawić steki solą i pieprzem oraz natrzeć odrobiną oleju sposób gotowania steków będzie zależał od wybranego kroju i jego grubości. Na stek thats 2cm grubości, gotować przez 2 min z każdej strony na rzadkie, dodając 1 min więcej dla każdego wzrostu stopnia doneness. Tuż przed podniesieniem steki z patelni, umieścić połowę masła na wierzchu każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Podawać steki z frytkami, niektóre mieszane liście i pikantny dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia57
Magazyn