Steak & chips
Need a danie główne bezglutenowe? Stek & chips może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.64 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka ziemniaków maris piper, masło, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka ze stekiem i frytkami, Domowy Ketchup Z Najlepszym Stekiem I Frytkami Z Grilla, oraz Stek, frytki i szybki sos pieprzowy.
Instrukcje
Najpierw zrób masło: zmiksuj wszystkie składniki razem z dużą ilością popękanego czarnego pieprzu. Poklep masło płasko między folią spożywczą (schłodzi się szybciej, gdy będzie cieńsze)i włóż do lodówki lub zamrażarki, aby utwardzić.
Ziemniaki pokroić w zgrabne chipsy, spłukać pod gorącą wodą, a następnie osuszyć na ręczniku.
Umieścić chipsy w głębokim rondlu (powinny one pochodzić tylko jedną trzecią drogi) i po prostu przykryć zimnym olejem.
Umieść patelnię na średnim ogniu, przynieś olej do gotującego się na wolnym ogniu i daj wióry zamieszać drewnianą łyżką. Zwiększyć ciepło tak pęcherzyki oleju bardzo szybko i smażyć chipsy, mieszając od czasu do czasu, więc nie trzymać, aż chrupiące i złoty cały proces zajmie 15-20 minut. Po ich zakończeniu, czerpać łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierem kuchennym i odstawić.
W międzyczasie podgrzać patelnię, aż będzie gorąco. Doprawić steki solą i pieprzem oraz natrzeć odrobiną oleju sposób gotowania steków będzie zależał od wybranego kroju i jego grubości. Na stek thats 2cm grubości, gotować przez 2 min z każdej strony na rzadkie, dodając 1 min więcej dla każdego wzrostu stopnia doneness. Tuż przed podniesieniem steki z patelni, umieścić połowę masła na wierzchu każdego.
Podawać steki z frytkami, niektóre mieszane liście i pikantny dressing.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.