Staroświecki Sos Żurawinowy

Staroświecki Sos Żurawinowy
Staroświecki sos żurawinowy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, żurawinę, wino porto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Staroświecki sos żurawinowy, Żurawina Staroświecka, oraz żurawinowy koktajl staroświecki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę i smażyć przez 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać cukier i kolejne 4 składniki (przez żurawinę); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 8 minut lub aż żurawina pop.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
CukierCukier
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
4
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
5
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
1
Dodaj 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry; 1 łyżeczka startej skórki limonki; i 1 mielone chipotle chile, konserwy w sosie adobo, do staroświeckiego sosu żurawinowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
świeża Kolendraświeża Kolendra
SOS AdoboSOS Adobo
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
2
Porcje 12 (porcja: 1/4 szklanki) kalorie 112; tłuszcz 2g (sat 1G); sód 6mg
1
Dodaj 2 szklanki pokrojonego w kostkę jabłka do staroświeckiego sosu żurawinowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2
Porcje 16 (porcja: 1/4 szklanki) kalorie 90; tłuszcz 9g (sat 1G); sód 1mg
1
Połącz 1 szklankę suszonych wiśni i 1 szklankę soku wiśniowego w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
Sok WiśniowySok Wiśniowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
3
Drenaż.
4
Do staroświeckiego sosu żurawinowego dodajemy odsączone wiśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
CzereśnieCzereśnie
5
Porcje 14 (porcja: 1/4 szklanki) kalorie 137; tłuszcz 1g (sat 1G); sód 3mg
1
Dodaj 1 szklankę świeżych malin i 1/2 szklanki grubo posiekanych tostów z orzechami włoskimi do staroświeckiego sosu żurawinowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
MalinyMaliny
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
2
Porcje 16 (porcja: 1/4 szklanki) kalorie 112; tłuszcz 3g (sat 3g); sód 1mg

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn