Staroświecki Sos Żurawinowy
Staroświecki sos żurawinowy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, żurawinę, wino porto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Staroświecki sos żurawinowy, Żurawina Staroświecka, oraz żurawinowy koktajl staroświecki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć przez 4 protokół.
Dodać cukier i kolejne 4 składniki (przez żurawinę); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 8 minut lub aż żurawina pop.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką pomarańczową.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
Dodaj 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry; 1 łyżeczka startej skórki limonki; i 1 mielone chipotle chile, konserwy w sosie adobo, do staroświeckiego sosu żurawinowego.
Porcje 12 (porcja: 1/4 szklanki) kalorie 112; tłuszcz 2g (sat 1G); sód 6mg
Dodaj 2 szklanki pokrojonego w kostkę jabłka do staroświeckiego sosu żurawinowego.
Porcje 16 (porcja: 1/4 szklanki) kalorie 90; tłuszcz 9g (sat 1G); sód 1mg
Połącz 1 szklankę suszonych wiśni i 1 szklankę soku wiśniowego w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
Do staroświeckiego sosu żurawinowego dodajemy odsączone wiśnie.
Porcje 14 (porcja: 1/4 szklanki) kalorie 137; tłuszcz 1g (sat 1G); sód 3mg
Dodaj 1 szklankę świeżych malin i 1/2 szklanki grubo posiekanych tostów z orzechami włoskimi do staroświeckiego sosu żurawinowego.
Porcje 16 (porcja: 1/4 szklanki) kalorie 112; tłuszcz 3g (sat 3g); sód 1mg