Staromodny kurczak i pierogi
Staromodny kurczak i pierogi może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, seler, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Staromodny Kurczak I Pierogi, Staromodny kurczak i pierogi, oraz Old Fashioned Chicken and Drop Dumplings dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku umieść kawałki kurczaka i dodaj wywar z kurczaka, cebulę, seler i 2 łyżeczki soli. Umieścić ciepła na średnim niskim i dusić, częściowo pokryte, 15 do 20 minut lub aż kurczak będzie miękki.
Aby przygotować pierogi: w dużej misce ubić razem jajko i mleko.
Dodać mąkę, pozostałą sól i proszek do pieczenia i wymieszać.
Masło pokroić w mieszaninę mąki, aż mieszanina jest kruchy.
Dodać 1 łyżkę natki pietruszki i wymieszać. W 6 dużych łyżkach wrzucić masę z kluskami na wierzch gotującego się kurczaka. Przykryć garnek i niech wszystko gotować na wolnym ogniu przez 10 minut więcej.
Kurczaka i pierogi wyjąć do dużej miski. Przykryć i odstawić, utrzymując ciepło. Odcedzić wywar pozostawiony w garnku, wyciskając dowolny "warzywny płyn". Zwróć zapas do puli.
Połącz wodę z pozostałą mąką, a następnie wymieszaj z odcedzonym wywarem. Doprowadzić wszystko do wrzenia, stale mieszając, zagęścić. Kurczaka i pierogi odstawić do garnka, delikatnie rozczesując.
Podawać z pozostałą pietruszką.