Staromodny budyń bananowy
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj staromodny budyń bananowy. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 333 kalorie . Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Jeśli masz pod ręką mąkę, ekstrakt waniliowy, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 32% , to danie nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak staromodny budyń bananowy , staromodny budyń bananowy i staromodny budyń bananowy .
Instrukcje
W rondelku wymieszaj cukier i mąkę. Stopniowo dodawaj mleko; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając. Gotuj i mieszaj 2 minuty. Wymieszaj niewielką ilość w jajkach; wrócić na patelnię i dobrze wymieszać. gotować i mieszać na średnim ogniu przez 2-4 minuty.
Zdjąć z ognia; dodać masło, wanilię, banany i orzeszki ziemne.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do puddingu bananowego. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "